romantična

FRANCOŠČINA

Parlez-vous français? 

Francoščina je prefinjen, romantičen in evropski jezik. Francoščina je jezik izobražencev, diplomacije in kulture. Prav nam pride v Franciji, Belgiji, Luksemburgu, Švici in Afriki.

Aktualno:

JESENSKI TEČAJI 2020 v živo

Brezplačna predstavitvena ura

torek, 22. 9. 2020 19:00 - 19:45

torek, 22. 9. 2020 20:00 - 20:45 online

Maratonski tečaj francoščine:

TOR 16:30-18:45

Cena: 320 EUR za semester (40h)

          600 EUR za celoletni tečaj (80h)

1h = 45 min

Francoščina in EU

(40-urni tečaj)  

Začetni 40-urni tečaj francoščine s poudarkom na besedišču EU je sestavljen iz osnov komuniciranja v francoskem jeziku v sedanjiku ter obogaten z informacijami o EU, ki zagotavljajo dobro osnovo za razumevanje delovanja EU na splošno ter spoznavanje francoskih izrazov za osnovno besedišče v zvezi z EU. 

Ob prijavi najmanj 6 oseb.

Popotniška francoščina

(12-urni tečaj)  

 

Na tečaju Francoščina za popotnike se bomo naučili osnove, ki nam bodo olajšale bivanje v francosko govorečih državah (Francija, Švica, Luksemburg, Belgija, Afriške države). Naučili se bomo predstaviti, povedati informacije o sebi, izpolniti obrazce, vprašati za pot, se znajti v mestu in na uradih, naročiti hrano in pijačo, nakupovali bomo v trgovinah in na tržnici, rezervirali bomo hotel in kupili vozovnico. 

Ob prijavi najmanj 6 oseb.

Individualni tečaj

Tečaj za družine

Tečaj za otroke

Skupina za diplomatske odnose

Programi
Za popotnike
Osnovno sporazumevanje na potovanjih

Cena: 60 EUR/modul
Konverzacija
Pogovor o vsakdanjih temah, predstavitve področij, debate, vodena diskusija, izboljšanje govorjenja
Poslovna in strokovna francoščina
Za vse, ki poslujete na tujih trgih, ali delate v mednarodnem okolju.
Začetna francoščina A1
Komunikacija: predstavitev sebe spraševanje po osnovnih osebnih podatkih (kraj, poklic, starost), dogovarjanje za srečanja, nakupovanje, naročanje hrane in pijače, izražanje prošenj, osnovne vljudnostne fraze.
Sklopi besedišča: dnevna rutina, družina, vsakdanji predmeti okoli nas, ura, stavbe v mestu, stanovanje, aktivnosti, prevozna sredstva, hrana in pijača.
Slovnica: glagol biti, sedanjik, vprašalnice, tvorba osnovnih vprašanj, prihodnjik,...
Nadaljevalna francoščina A2
Nakupovanje, pisanje receptov, 3 pretekliki, sedanjik, prihodnjik, v restavraciji, tipična hrana, zmenkarije, kulturni in zgodovinski elementi
Nadaljevalna francoščina B1
Komunikacija: vljudnostne fraze, klepetanje (small talk), telefoniranje, dajanje nasvetov, usmerjanje na cesti, spraševanje za navodila, pri zdravniku, izražanje prošenj in ponudb.
Slovnica: velelnik, pogojnik, subjunktiv

Sklopi besedišča: potovanja in počitnice, hrana, bolezni in poškodbe, delo, komuniciranje
Izpopolnjevalna francoščina B2-C1
Bralno razumevanje, pisno izražanje, predstavitve, slušno razumevanje, konverzacija, višji nivo besedišča
Francoščina za otroke
Francoščna na igriv način. Francosko se učimo skozi igre, uprizoritve, pesmi, pogovor, s slikami in ustvarjanjem.
Francoščina za upokojence
Pokaži več
Vaše učiteljice

Sem Eva, francistka. Jeziki so moja strast in rada se jih učim tako rekoč ne da bi vedela, da gre za učenje. Zdi se mi pomembno, da nas stvar zanima, ko se je lotimo, in dobro bi bilo, da bi ob učenju vsak čimbolj vstopil v stik tudi s kulturo  jezika. Sama potujem v Francijo in drugod kadar le morem in odkrivam nove običaje, navade, kulinarične razlike ter to predstavim na tečaju francoščine. Literatura, ki jo odkrijemo z novim jezikom in ljudje, s katerimi naenkrat stopimo v stik nam pomagata potopiti se v svet tujega, tako drugačnega od vsega, kar poznamo, razumeti svet kanček bolje in si razširiti obzorje.

Naša potovanja so zanimivejša, če spregovorimo v jeziku države, poleg tega pa je tudi proces osvajanja jezika dogodivščina sama po sebi.

Sem Monika, z veseljem poučujem francoščino. Moja strast so potovanja ter spoznavanje novih kultur in jezikov. Ljubezen do francoščine pri meni traja že od osnovne šole, kasneje se je temu pridružila še češčina. Svoje znanje jezikov sem izpopolnjevala tudi na izmenjavi in poletni šoli na Češkem ter na obiskih v Franciji pri sorodnikih.

Svoje znanje rada delim z vsemi, ki se imajo željo naučiti nov jezik. Francoščino se bomo naučili skozi glasbo, kulturo, kulinariko in geografijo frankofonskih držav. Tečaj bomo popestrili z jezikovnimi igrami, saj je skozi igro vsaka francoska pikantna slovnična zagata lahko zabavna za učenje.

Sem Tjaša, diplomirana učiteljica francoščine in sinologinja.  

 

Verjamem, da polno živimo, če smo odprtega duha. Moja jadra polnijo gibanje, potovanja, slikanje in ... poučevanje. Tekom študija sem študirala na Tajvanu in na jugu Francije, delala kot varuška v Savojskih Alpah, šla sama z vlakom po Provansi in Azurni obali, surfala v Baskiji itd.

Verjamem tudi, da nam znanje tujih jezikov odpira nešteta vrata. Uživam v delu z ljudmi in stremim k razgibanim uram in sproščenemu ozračju. Tečajnikom želim približati francoski jezik in kulturo z avtentičnimi besedili in posnetki, z raznovrstnimi igrami in nalogami, ki aktivirajo možgančke, pa želim še tako plahe tečajnike spodbuditi h govorjenju. Naj vam bo učenje v užitek in naj bo usvojeno znanje uporabno!

Sem Kaja, poučujem francoščino. Že od nekdaj sem zaljubljena v francoski jezik, svoje navdušenje pa sedaj z veseljem predajam naprej. Učenje tujega jezika je zame zelo pomembno, saj se hkrati z jezikom poučimo tudi o kulturi države. V prostem času rada potujem, se ukvarjam z glasbo in preberem kakšno knjigo. Eno leto sem preživela v Franciji in se navzela francoskega ritma življenja.

Kako zveni francoščina?

Všečkaj FB stran:

Francoščina

za ljubitelje