eksotična

KITAJŠČINA

Kitajščina_za_ljubitelje.png

kitajščina za ljubitelje

Ni hao? Vam je to znano? Če vam ni, nič hudega. Tukaj smo mi, da vas naučimo.

Iščete nove poslovne možnosti v Aziji ali pa želite obiskati Kitajsko? Naučite se osnovne fraze, ki vam bodo pomagale pri poslovnem ali turističnem obisku te azijske države. Slovenka Maja, ki se že vrsto let poglablja v kitajsko kulturo, vas bo v kratkem Skype tečaju naučila osnovne fraze v kitajščini in kulturne značilnosti, ki vam bodo olajšale razumevanje njihovih običajev in vedenja. 

Na začetnem tečaju kitajskega jezika in kulture boste pod budnim očesom diplomirane sinologinje naredili prve korake v svet tega eksotičnega azijskega jezika. Razmigali boste glasilke z izgovorjavo kitajskih besed, napisali prve pismenke ter se poglobili v čarobni svet kitajske kaligrafije. Ne boste pa pozabili niti na brbončice: skupaj jih bomo razburkali z predstavitvijo kitajske kulinarike.

KITAJŠČINA ZA POPOTNIKE

 

1. srečanje:

Kitajski jezik in osnovne značilnosti. Nekaj pomembnih kulturnih razlik med Kitajci in Evropejci, Slovenci. Spoznavanje tonov, fonetične vaje. Osnovne fraze: pozdravljanje, predstavljanje. Številke in štetje z rokami.

2. srečanje:

Geografija Kitajske, kviz o Kitajski. Izgovorjava in učenje prvih pismenk in  zakaj je poznavanje pismenk koristno? Spoznajmo mesto Peking (znamenitosti) in kako se imenujejo. Nekaj dejstev o kitajski zgodovini.

3. srečanje:

Nadaljujemo s prevoznimi sredstvi, dialogi na postaji (avtobusni, železniški), letališču, kako vprašamo za smer, kako prosimo za pomoč, če se na primer izgubimo ... Obisk kitajske restavracije : hrana in pijača, kitajska kuhinja in naročanje v restavraciji.

4. srečanje:

Na banki in na pošti, igra vlog, ponavljanje naučenih pismenk in fraz, barantanje na tržnici, nakupovanje v trgovini (imena osnovnih živil: meso, kruh, kava, riž ...), nakupovanje oblačil.

5. srečanje:

Iskanje toalete, nastanitev v hotelu, časovni izrazi, dnevi v tednu, meseci, kviz znanja (vsebuje snov iz preteklih ur).  Letni časi, prazniki, tradicionalne kitajske navade.

NASLEDNJI TEČAJ

Brezplačna predstavitvena ura:

zadnji teden v januarju.

Začetni tečaj kitajščine:

ČET 19:00 - 21:15

začnemo v januarju

20h = 180€

40h = 320€

Anja:

Predstavljate si, da sedite, da na kitajskem podeželju, srkate jasminov čaj ter kramljate s Kitajci in Kitajkami. Če vas mikajo nenavadna doživetja in spoznavanje novih dežel, je učenje kitajščine kot nalašč za vas. Učenje kitajskega jezika je vsekakor posebna dogodivščina, ki vam bo  močno začinila življenje – pa če imate radi pekoči Gongbaojiding* ali ne...

Bogata kitajska kultura vam lahko ponudi marsikaj: od medicine, taichija, fengshuija ... jaz pa vas lahko popeljem v svet jezika. Kot sinologinja vas naučim kitajščine in vam predstavim  starodavno cesarstvo sredine, kjer so vladali cesarji  in se rojevale modrosti starih filozofov.

Med študijem na Kitajskem sem poglabljala znanje kitajskega jezika in razumevanje kulturnih posebnosti, zato vam lahko to zanimivo deželo in njeno kulturo predstavim s prve roke.

*Gongbaojiding 宫保鸡丁 (piščanec z arašidi) je tipična sečuanska jed

Skozi kulturo in osnove kitajskega jezika vas bo vodila Maja, univerzitetna diplomirana sinologinja in zgodovinarka.

 

Maja je diplomirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani leta 2015 in se nenehno izobražuje v sinološki stroki. Poleg širokega medkulturnega znanja jo krasi tudi predanost pri poučevanju, saj razume tako potrebe popolnih začetnikov kot tudi tistih, ki so si z jezikom in kulturo že nekoliko poznani. 

 

V prostem času se kratkočasi s plesom in branjem, zanima pa jo tudi tradicionalna kitajska medicina. 

PRVI STIKI S KITAJŠČINO

Predstavitev maskot za Olimpijske igre v Pekingu 2008
Tradicionalna kitajska glasba
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon

Poslovni račun: SI56 0510 0801 5614 761   

Matična št. 7148704000 

Davčna št. SI 31016499

© 2016 - 2020 ​Jezikovno Mesto